Termelésirányítás felsőfokon – Közös online rendezvényt tart az EPIC InnoLabs, a Fraunhofer Társaság, és a Német-magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara

A rendezvény fókuszában a Manufacturing Execution System (MES) rendszerek alkalmazása áll. Előad Nick Gábor, az EPIC InnoLabs helyettes ügyvezetője is.

Dátum: 2024. május 23., 10:00

Időtartam: 90 perc

Helyszín: online, Microsoft Teams platformon
Hivatalos honlap

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni ide kattintva lehet, az űrlap kitöltésével.

A rendezvény hivatalos leírása a következő:

A digitalizáció korát éljük melyben az ipar digitális transzformációja folyamatos. Gyorsan változó világunkban számtalan műszaki, gazdasági innováció kerül a vállalatok látókörébe, melyek közül mindenki szeretné a leghasznosabbat kiválasztani, illetve annak lehetőségeit kiaknázva vállalata versenyképeségét fokozni.

A termelés informatikai rendszerek között kiemelt figyelmet érdemel a MES – Manufacturing Execution System, amely, mint a nevéből kitűnik, a gyártás megvalósítását, felügyeletét és a szükséges erőforrások koordinációját hivatott menedzselni.

Online rendezvényünkön a terület kiemelkedő szakmai képviselőjének, a Fraunhofer-Institut für Produktionstechnik und Automatisierung IPA intézetének eredményeit prezentálják előadóink, Dr. Nick Gábor PhD., az EPIC InnoLabs Kft. ügyvezető helyettese és Andreas Kluth, Fraunhofer IPA, Senior Consultant – kiemelt figyelmet fordítva a vonatkozó trendekre, a MES rendszerek kiválasztási szempontrendszerére és ipari környezetben történő bevezetésére.

Megvalósult hazai és nemzetközi ipari példákon keresztül ismertetjük a rendszer előnyeit, hátrányait, különös tekintettel a rendszer tényleges üzemi, napi hasznosságát illetően.

Program:

Köszöntő: Barbara Zollmann, ügyvezető elnökségi tag

Előadások:

  • Dr. Nick Gábor, PhD., EPIC InnoLabs Kft., Deputy Managing Director
  • Andreas Kluth, Dipl.-Ing., Fraunhofer IPA, Senior Consultant | Projektleiter

Kérdések, válaszok

Az előadók egyénileg és közösen is több publikációt és ipari projektet jegyeznek termelés informatika témakörben.

A rendezvény nyelve magyar és német szinkrontolmácsolással.

Örömmel várjuk jelentkezését!