Centre of Excellence in

Production Informatics and Control

A Termelésinformatikai és Termelésirányítási Kiválósági Központot (EPIC Center of Excellence) azzal a céllal hozták létre, hogy vezető, nemzetközileg elismert fókuszpont legyen a maga területén, amely a kiberfizikai termeléssel (Cyber-Physical Production) kapcsolatos kutatás, fejlesztés és innováció terén a kiválóságot képviseli. Az új technológiai korszak (Ipar 4.0) nagy kihívásaira, amikor az információs és kommunikációs technológiák alapvetően átalakítják és forradalmasítják a termelést, a magyarországi, németországi és osztrák CoE-partnerek multidiszciplináris, részben átfedő, részben egymást kiegészítő kompetenciáinak koncentrálásával kívánnak választ adni.

Küldetés: Az EPIC CoE – mint a kiber-fizikai termelési rendszerek élvonalbeli tudásközpontja – küldetése az az innovációs folyamat felgyorsítása, ipari megoldások létrehozása, magasan kvalifikált szakértők új generációinak kinevelése, valamint egy fenntartható és versenyképes gyártási ökoszisztéma kialakításának elősegítése mind hazánkban, mind Európában.

A Konzorcium tagjai:

Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (SZTAKI), konzorciumvezető

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME)

Fraunhofer Társaság (FhG), Németország

  • Fraunhofer Institute for Manufacturing Engineering and Automation (FhG-IPA)
  • Fraunhofer Institute for Production Technology (FhG-IPT)
  • Fraunhofer Institute for Production Systems and Design Technology (FhG-IPK)
  • Fraunhofer Austria Research GmbH (FhA), Ausztria
This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grantagreement No 739592.