Munkatársaink tucatnyi ügyfél több több tucat projektjén bizonyították az ipari digitalizáció hatékonyságjavító erejét. Az alábbi példák csupán ízelítőt adhatnak abból, miként segíthet az Ipar 4.0 a különböző iparágakban.

Gyártási idő becslése

Az egyedi tömeggyártásban (mass customization) az erőforrás-tervezés egyik fő eleme a gyártási átfutási idők meghatározása, mert az egyedi igényeket kell a komplex nagyvállalati környezettel összeegyeztetni. Az ipari adatelemzéssel foglalkozó csoportunk olyan, gépi tanuláson alapuló módszert fejlesztett egy optikai iparban dolgozó partnerünk számára, amely az ERP és a MES adatok alapján 90% feletti becslési pontosságot ért el az átfutási időkre. Így a rendelés beérkezésekor valós időben lehet az ügyfélnek vállalási határidő adni és az erőforrásokat (ember- és gépidő, nyersanyagok stb.) optimálisan elosztani.

Digitalizációs stratégiai terv kidolgozása

Egy magyarországi járműipari vállalat a gyors növekedés után felismerte, hogy a hatékony működéshez és a továbbfejlődéshez ipari digitalizációra van szükség. Ipar 4.0 szakértői csoportunk a személyi és technikai audit, valamint adatelemzés után digitalizációs stratégiai tervet készített. A vállalat vezetése a javaslat alapján elindította a projekt megvalósítását.

Szimulációs elemzés

Egy széles termékpalettával rendelkező cég a gyártási és logisztikai kapacitása erőteljes bővítését tervezte. A gyártásoptimalizálásra specializálódott szakértőink egy szimulációs célszoftver segítségével végezték el az adatelemzést és a tervezett rendszerek kiértékelését. Amennyiben megváltoznak a környezeti elemek, vagy a rendszerrel szembeni elvárások, a megbízó munkatársainak képzése után a szimuláció újrafuttatható.

INDIGO Ipari Digitalizációs Szakmai Nap

2018. október 10-én második alkalommal rendeztük meg az INDIGO elnevezésű Ipari Digitalizációs Szakmai napot. A több mint 130 szakembert vonzó, teltházas rendezvény nemcsak jövőbeli szakmai együttműködéseket inspirált, de nagy sikerrel egyesítette az IPAR 4.0 témakörben érdekelt piaci és tudományos szereplőket.

Szakmai bemutatók folyamatosan!
Szakmai bemutatók folyamatosan!

Mit jelent az Ipar 4.0 bevezetés a gyakorlatban? Ki hol tart a fokozatokban? Hogyan hat a robotizálás és a digitalizáció a humán erőforrásra? Szabványosítható-e a digitalizáció? Hol alkalmazható a szoftveres gyártás és logisztikai optimalizáció? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kerestek válaszokat kiváló előadások keretében az idei INDIGO nap hazai és külföldi előadói.
A sok pozitív visszajelzés alapján biztosan állíthatjuk, hogy a jövőben is lesz INDIGO nap. Mi történt az eseményen? Itt elolvashatja.