DIGILEAN Competence Hub

A DigiLean Competence Hub azzal a céllal alakult meg, hogy a tagvállalatok a több évtized alatt elsajátított tapasztalataikat egyesítve, támogatást nyújtsanak a hazai ipar termelő vállalatainak a digitalizációs fejlődésükben.

A kör 12 tagja megbízható szolgáltatásokkal, modern ipari digitalizációs megoldásokkal, képzésekkel és tanácsadással támogatja a vállalatok hatékonyságfejlesztési törekvéseit.

A széleskörű tapasztalatot innovatív megoldások, globális rendszerszemlélet és sokoldalúság egészíti ki, amelyek elősegítik az ügyfelek és a leendő partnerek folyamatos fejlődését.

Az ügyfelek fejlesztése mellett, a szervezet folyamatosan törekszik önmaga hatékonyságának növelésére. A DigiLean nyitott az új tagvállalatok bevonására, ezáltal a szervezet kompetenciakörének kiszélesítésére és az általuk képviselt tudás magasabb szintre emelésére.

Tagvállalltok:

https://leancenter.hu/

A cég több, mint 34 éve van jelen a felnőttképzési piacon, 2004 óta akkreditált intézményként. A „Lean management” képzési programuk bekerült az engedélyes képzések közé, így jelenleg közel 50 különféle specifikus programot tartalmaz már. A szervezetfejlesztési tevékenységek között egyaránt megtalálhatóak a diagnosztikai felmérések, a soft skill tréningek, executive és team-coaching.

https://enterprisegroup.hu/

Hazai tulajdonú innovatív informatikai és infokommunikációs szolgáltatásokat és megoldásokat biztosító rendszerintegrátor. Üzletágaik komplex megoldásokat kínálnak az infokommunikáció (ICT), a mérnöki tervezés és termékéletciklus-menedzsment (PLM), az integrált medikai szoftverfejlesztés (eHealth), valamint a hi-tech fejlesztések területén (Innovations Center).

http://falcon-vision.com/

Egyedi, kulcsrakész, automatikus-elsősorban optikai- inspekciós rendszerek tervezésével és építésével foglalkoznak 25 éve. Az általuk megvalósított rendszerek rugalmasak, a teljes fejlesztést maguk végzik és a kész rendszereket szakembereik installálják és helyezik üzembe bárhol a világon.

http://cloudberryiot.com/

Fókusz területük az ipari IoT (Industrial Internet of Things) alap szinten fizikai eszközeik hálózatba kapcsolását jelenti, amik adatokat állítanak elő melyek használatával jelentős javulás érhető el a termelési folyamatokban. Autóipari alkatrész és szerszám beszállítói tevékenység mellett TIER-1 vállalati TPM tevékenységet is végeznek.

https://seacon.hu/

Szoftverfejlesztésre és tanácsadásra specializálódott cég, fő profiljuk az üzletviteli folyamatokat támogató alkalmazások tervezése, fejlesztése. A cég törekszik az innovációra, folyamatosan bővíti kompetencia körét, gazdasági és technológiai hátterét. Szakembereik széleskörű kompetenciával, illetve versenyképes iparági tudással rendelkeznek.

https://epicinnolabs.hu/

A  SZTAKI és a Fraunhofer Társaság közös vállalata, amely a két anyaintézet évtizedes együttműködésre és tapasztalataira támaszkodva kínál ügyfelei számára világszínvonalú megoldásokat a termelésinformatika területén. Küldetésük, hogy az ipar digitális transzformációjában, az Ipar 4.0 koncepció megvalósításában segítsék az ipari szektor szereplőit kutatási, fejlesztési és tanácsadási szolgáltatásaikkal.

https://turck.hu

30 leányvállalattal, 4800 alkalmazottal, valamint további 60 országban jelen lévő értékesítési partnerrel, az ipari automatizálás egyik vezető gyártójaként, világszerte állnak ügyfeleik rendelkezésére. A legmagasabb szintű gyártási technológia alkalmazása révén felhalmozott iparági tudásuknak köszönhetően optimális megoldást biztosítanak ügyfeleik automatizálási törekvéséhez.

https://trigo-group.com

A TRIGO Group az autó-repülő-vasút ipari szolgálatások széles skáláján nyújt minőségügyi megoldásokat, ennek része a TRIGO Precíziós Méréstechnika Kft. Szolgáltatásaik közé tartozik a mérőeszközök széles skáláját lefedő akkreditált kalibrálás és a hozzá tartozó átfogó mérőeszköz felügyeleti megoldások, online elérhető szoftveres támogatással.

https://simplexion.hu/

Az adatvezérelt ipari megoldások szakértőjeként több, mint egy évtizede vannak jelen a magyar piacon és szolgálnak ki különleges igényeket a legváltozatosabb elvárásoknak megfelelve. 25 fős villamosmérnökökből és szoftverfejlesztőkből álló csapatuk foglalkozik egyedi elektronikafejlesztéssel, gyártásközi adatgyűjtéssel és speciális IoT megoldások tervezésével, kivitelezésével.

http://erp-consulting.hu

Informatikai és menedzsment tanácsadással foglalkozó cég, specialitásuk az ügyféloldali ERP projektek menedzsmentje. Szolgáltatásaik az üzleti igények összeállításától a folyamatok átalakításán (BPR) és a követelményspecifikáció elkészítésén, az ERP szállítók tendereztetésén át egészen a projekt minőségbiztosításáig vagy akár projektvezetésig terjednek.

https://www.leanbox.hu/

Ipari, gyártási konzultáció, tanácsadás, szervezetfejlesztési területen működő cég. Fő tevékenységük a közvetlen a gyártással és a támogató funkciókkal kapcsolatos folyamatok és szervezet vizsgálata, fejlesztése, új folyamatok kialakítása és fejlesztése, termelési-, gyártóegység bővítés támogatása, layout kialakítása, változások bevezetése, illetve a digitalizáció lehetőségének felmérése és digitális rendszerek bevezetésének támogatása.

https://getoolbox.com/

A 2012-ben alapított cég azzal a céllal jött létre, hogy kaizen, lean és folyamatos fejlesztésben aktív szakembereket ellássák minden olyan eszközzel, amire szükség lehet a munkájuk során. Termékeiket lean szakemberek készítik lean szakemberek részére, a használathoz szükséges kompetenciát pedig készen nyújtják partnereik számára.