IPAR 4.0 TANÁCSADÁS ÉS KÉPZÉS

Ipari digitalizációs projektek stratégiájának kialakítása és az azt megelőző szisztematikus adatgyűjtő és elemző munka. Munkatársak felkészítése a termelésinformatikai fejlesztések innovatív használatára. Versenyképesség növelő fejlesztések, melyek a gyakorlatban, a gyártósoron is működőképesek.


GYÁRTÁSI ÉS LOGISZTIKAI FOLYAMATOK OPTIMALIZÁLÁSA

A versenyképességnövelés alapja a rendkívül bonyolult termelési és logisztikai rendszerek optimalizálása.  Eseményalapú anyagáram-szimulációs modellezés és a kapcsolódó részletes adatelemzés. A modellezett rendszer bizonytalan környezetbeli, „mi-lenne-ha” típusú viselkedésének elemzése (pl. meghibásodások, sorrendcsere, bizonytalan műveleti idő stb.)


IPARI ADATELEMZÉS, MESTERSÉGES INTELLIGENCIA

Komplex gyártórendszerekből származó adatokból való statisztikai következtetés, előrejelzések készítése.
Nagy mennyiségű gyártási adat valós idejű feldolgozása, valamint adatelemzésen alapuló döntéstámogatási rendszerek (pl. minőségirányítás, karbantartásütemezés, termelésirányítás) kialakítása open source technológiák segítségével.
Termelési adatok közötti összefüggések azonosítása, predikciók készítése és anomáliák felismerése matematikai és gépi tanulási eszközökkel.


TERMELÉSTERVEZÉS

A fejlett termelés-irányítási eszközök (termeléstervezés, -ütemezés és gyártásirányítás) és a támogató informatikai rendszerek valós idejű, integrált alkalmazása. Termelésirányítási stratégia- és projekt-tervezés.


INTEGRÁLT ROBOT ÉS SZENZOR RENDSZEREK

Robotok optimalizált művelet- és pályatervezése.
Szenzor és CAD alapú geometriai következtetési módszerek alkalmazása az automatizált folyamatok kialakításában.
Egyedi robotizált megoldások tervezése, kiépítése és validálása.


KUTATÁS ÉS FEJLESZTÉS

Az MTA SZTAKI és a Fraunhofer Intézet közös vállalkozásaként világszinten is elismert kutatókkal az ipar számára a gyakorlatban is jól hasznosítható kutatás és fejlesztés.