TDK siker

Zahorán László, az EPIC Innolabs fejlesztője és a SZTAKI kutatója I. helyezést ért el a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kara által rendezett tudományos diákköri konferencián, ProSeqqo: Általános megoldó robotos sorrend- és művelettervezési feladatokhoz című dolgozatával.

A dolgozat egy ipari robotos cellákban használható általános leíró nyelvet mutat be komplex sorrendtervezési problémákhoz, számos technológiai korlát és különböző célfüggvények figyelembevételével. A tervezési feladatokat képes hatékonyan megoldani, akár felhőalapú alkalmazásként is. Alkalmazhatóságát számos esettanulmányon keresztül szemlélteti, mint a robotos portrérajzolás vagy az autonóm gépkiszolgálás.

A témavezetők Dr. Kovács András, a SZTAKI Mérnöki és Üzleti Intelligencia Kutatólaboratórium kutatója és Dr. Hullám Gábor, a BME Méréstechnikai és Információs Rendszerek tanszék docense voltak. A dolgozat a 36. OTDK informatikatudományi szekciójában kerül majd bemutatásra, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem szervezésében Marosvásárhelyen 2023 tavaszán.

A sorrendtervező elérhető nyílt forráskódú projektként a GitHubon: https://github.com/sztaki-hu/ProSeqqo

Zahorán László
Zahorán László

Leave a Reply

Your email address will not be published.