Sokan voltak kiváncsiak a digitális iker modell megoldásra

Komoly érdeklődés övezte az EPIC InnoLabs és a Budapesti Corvinus Egyetem Informatikai Intézete kutatási szemináriumsorozatának második eseményét, amely az Ipar 4.0 Nemzeti Technológia Platform (NTP) és az EU Horizont 2020 ConnectedFactories Projekt támogatásával valósult meg.

A rendezvény december 7-én MS Teams-ben került megrendezésre.

Az előadók: Nick Gábor és Szaller Ádám (Epic InnoLabs) az ipar 4.0 gyakorlati oldalát mutatta be, ezúttal a szimuláció és a digitális iker megoldások ismertetésével.

Nick Gábor bevezetője után Szaller Ádám a bonyolult termelési és logisztikai rendszerek optimalizálási lehetőségeiről beszélt, bemutatva a tudományos módszerek és gyakorlati megoldások kapcsolatát.  Szó esett a modellezett rendszer “szűk keresztmetszet” elemzéséről, bizonytalan környezetbeli, „mi-lenne-ha” típusú viselkedésének vizsgálatáról..

A szeminárium témája volt a szimulációs modellezés és a gyártásoptimalizálás elméleti és gyakorlati kérdései.  Előadásukban olyan korszerű eszközrendszer(ek) alkalmazásáról volt szó, melyek megoldást jelentenek a fenti kihívásokra, legyen szó a vállalat falain belüli gyártás specifikus, vagy pedig a vállalaton kívüli, a teljes logisztikai hálózatot érintő feladatokról.