INDIGO Nap – az ipari digitalizáció ünnepe

150 szakember részvételével telt házas szakmai napot rendeztünk.

Negyedik alkalommal került megrendezésre április 12-én az INDIGO Ipari Digitalizációs Szakmai nap. A rendezvény iránt minden várakozást felülmúló volt az érdeklődés, így a regisztrációt is napokkal a határidő előtt le kellett zárni.

A több mint 150, gyártás és a logisztika területéről érkező szakember kivételes előadásokon keresztül nyerhetett betekintést az ipari digitalizáció aktuális kérdéseibe. Gyakorlati példákon keresztül ismerhették meg a folyamatokat, trendeket, módszereket.

Az első blokkban az EPIC InnoLabs ügyfelei közül a Western Digital és az Apollo Tyres egy-egy vezető munkatársa mutatta meg, miként segítette munkájukat a digital twinning, azaz digitális iker megoldás, majd a Bosch adatelemzési projektjének ismertetése következett. A blokkot egy egészen meghökkentő prezentáció zárta, amelyben a szimulációs lehetőségeket egy kórház tervezése során használták fel.

A második blokk a digitalizációs EDGE eszközök és megoldások bemutatásáról szólt, melyben a termelés ütemezési megoldások, az adatelemzés és az ellátási lánc szimuláció kapta a fő hangsúlyt. A délutáni szekció a partnerekről, az együttműködési lehetőségekről szólt, és bemutatásra került a résztvevők által beküldött digitalizációs problémák megoldása is.

A résztvevők visszajelzésük során kiválóra minősítették a rendezvényt, így biztosan lesz folytatás.