Folytatódik a kutatási szemináriumsorozat az EPIC InnoLabs és a Corvinus Egyetem szervezésében

Ipar 4.0 a gyakorlatban – A digitális iker modell, szimuláció

Az EPIC InnoLabs és a Budapesti Corvinus Egyetem Informatikai Intézete kutatási szemináriumsorozatának második eseménye, az Ipar 4.0 Nemzeti Technológia Platform (NTP) és az EU Horizont 2020 ConnectedFactories Projekt támogatásával.

A rendezvény december 7-én 15.00-től MS Teams-ben lesz.

Regisztrálni a képre kattintva lehet:


A versenyképesség növelésének alapja a rendkívül bonyolult termelési és logisztikai rendszerek optimalizálása.  A modellezett rendszer szűk keresztmetszet elemzése, bizonytalan környezetbeli, „mi-lenne-ha” típusú viselkedésének vizsgálata (pl. meghibásodások, sorrendcsere, bizonytalan műveleti idő stb.), tervezett rendszerbővítés hatásának kimutatása.

Általánosan kijelenthető, hogy minden gyártóvállalat életében fontos szerepet játszik a folyamatok állandó fejlesztése, a legjelentősebb teljesítménymutatók (KPI) és a minőség javítása. Az operátorok leterheltségének kiegyenlítése, az átállások ütemezése, a komplett gyári beruházások vagy gép- és eszközpark bővítése, alapanyag vagy készáru szállítások a megnövekedett ügyfél igények miatt: a legtöbb esetben ezen projektekhez tartozó fejlesztési, tervezési és bevezetési feladatok komoly erőforrás terhelést jelentenek.

A szeminárium témája a szimulációs modellezés és a gyártásoptimalizálás elméleti és gyakorlati kérdései.  Előadásunkban olyan korszerű eszközrendszer(ek) alkalmazásáról lesz szó, melyek megoldást jelentenek a fenti kihívásokra, legyen szó a vállalat falain belüli gyártás specifikus, vagy pedig a vállalaton kívüli, a teljes logisztikai hálózatot érintő feladatokról.

Előadók: Nick Gábor és Szaller Ádám (Epic InnoLabs)

Regisztrálni lehet itt: