Az Ipar 4.0 nagy eseménye közeleg: INCOM 2021

Az EPIC InnoLabs munkatársai is nagy erőkkel készülnek a a Budapesten, 2021. június 7-9. között megrendezésre kerülő INCOM 2021 – 17th IFAC Symposium on Information Control Problems in Manufacturing konferenciára.

A kiberfizikai termelési és logisztikai rendszerekkel szemben támasztott elvárások sokoldalúak és óriásiak: robusztusság, autonómia, önszerveződés, önfenntartás, önjavítás, átláthatóság, kiszámíthatóság, hatékonyság, interoperabilitás, globális nyomon követhetőség, csak néhányat említve.

Noha nagyon fontos fejlemények vannak a kooperatív irányítás, a több ágensű rendszerek, a komplex adaptív rendszerek, a feltörekvő rendszerek, az érzékelő hálózatok, az adatbányászat stb. terén, ezeknek az elvárásoknak a részleges teljesítése is valódi kihívást jelent a kutatói közösség számára. A versenyképesség szempontjából kulcsfontosságú kérdés az információellenőrzés, amely növeli a technológiák hasznosságát a gyártási erőforrások hatékony irányítása és szervezése szempontjából. A szimpózium célja, hogy fórumot biztosítson az ismeretek cseréjéhez, az elméleti fejlődés, a kutatási eredmények és az ipari tapasztalatok áttekintéséhez és megvitatásához ezen az izgalmas és rendkívül releváns területen.

Szeretettel várjuk Önt is az INCOM 2021 konferencián!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *