A Nemzeti Technológia Platform meetup az EPIC Innolabs irodájában

A Nemzeti Technológia Platform meetup rendezvénysorozat ötödik állomásának ismét a SZTAKI adott otthont. Ezúttal az EPIC InnoLabs Kft. volt a házigazda.

Általánosan elfogadott tény, hogy a gyártó-, vagy logisztikai rendszerben fellépő probléma elhárítása idő, pénz, és energia befektetésével jár együtt.  Nick Gábor köszöntőjében kiemelte: „a vállalatok egyértelmű célja, hogy probléma elhárítása esetén a megoldás gyors, olcsó és hatékony legyen.” 

Ezen cél támogatásában tud támogatást nyújtani az EPIC InnolLabs. Farkas Ádám senior rendszermérnök előadásának fókuszába három módszert helyezett (termelési-szimulációt, adatelemzést, gyártásütemezést) , melyek külön-külön is alkalmazhatóak, de kombinációjukkal még nagyobb siker érhető el. Adatvédelmi okokból nem egy konkrét referencia megoldás került bemutatásra, hanem egy, az eddigi ipari tapasztalatok alapján összeállított példa gyár-modellen mutatta be eredményeinket. 

Az  előadás gyakorlatias és személyes kérdéseknek teret engedő volt, így a hallgatónak lehetőségük volt részleten is megismerkedni ezzel a modellel és megoldáscsomaggal.